Moikka pitkästä aikaa! Tässä on tullut vähä taukoa kirjoottelus. Ei sillä, etteikö tapahtumaa olisi ollu. Kaiketi sitä on ollut enemmänkin ku ei oo keriinny. Ja silloin ku olisin kerennyt, niin linjat ei oo ollu yhteistyökykyisiä. Saanan reissu meni hyvin siellä lentopallon merkeissä. Isi &poika reissaamiset täs kulmakunnilla olivat kans onnistuneita ( Jari kun piti muutaman kesälomapäivän). Ja olinhan minäkin mukana jollain lähikohteella. onhan sitä tosiaan rakennettu nähtävyyksiä ja hupikohteita ihan kaupungin sisäänkin.

. 243539.jpg

 

 

Eetu "Window of the World". issa

243484.jpg Eetu ja minä "Happy Valley"ssa

Jari ja Eetu tekivät myös Hong Kong-reissun. Huvipuistoa ja jättiakvaarioita. Jälkimmäinen taisi olla parempi, ku on tuota Särkänniemiä ja Linnanmäkiä kotisuomes saanut ihan "nokko".

Elo täällä on alkanut olla jo aika tasaasta. Lämpö hellittää, että olo on ihan kohtuullinen ku ei ole 30 astetta kokovuorokautta mittarissa. Tosin Suomen kesän tapaan nuo sääsket eli pikku mäkärääset tai muut sellaiset ovat ilmaantuneet kiusaksemme. Ainakin minut ne kuppaavat aina ihan onnistuneesti, mikäli vähänkin ehtoosta olen ulkosalla.Puutarhan kasteluhommat pitis ainkin jättää vähemmälle, ku silloin ne nurmipinnasta vallan intaantuvat kinttuihin. Pimiä tulee jo 18 aikoihin nykyysti. Ja aikaero suomeen on nyt +6 tuntia.

Halloweenit täällä elettiinAmerikan malliin, ja siinä olikin ihmettelemistä. Minä olin kantanut Marketista 3 kg karkkeija, ettei kepposille tarvi pikkuvieraiden alakaa. Kestihän karkit reilun tunnin ja lisäaikaa hommattiin kekseillä ja pikkusilla rusinapaketeilla, mutta niin siinä vaan kävi että valot piti portilta sammuttaa ja ovi laittaa säppiin ku ei ollut enää jaettavaa. Saana pukeutui klovniksi ja saavutti asullaan palkinnon omassa koulusarjassaan. Hyvä niin.......... oli äitee nähnyt nimittäin peruukin eteen enemmän vaivaa ku arvaattekaan. Vanhan Shekoun kauppakujilla oli yhdellä näyteikkunan mallinukella juur oikeenmoinen peruuki Saanalle. Sitä vaan ei meinattu mulle myydä sitte millään. Tuntui vaan myyjän niin vaikeelta tajuta että hullu turisti haluaa ostaa muotinuken ikkunasta kaljuksi. Minä selitin minkä kykenin ja kaveritkin taustalla tukena............ ei myy, ei myy, mitä maksaa.... sinä voit ostaa nukelle uuden..... ja sitä jatku varmasti puoli tuntia tai jotain......... eikä me lähetty minnekkään. Lopuksi se myyjä soitti jollekkin ja sitte tuli kaupat. Ja niin helposti, että oli se myyjä pettynyt ku mei ei enää jääty hinnasta pikälle tinkaamiselle. Noh, Saana sai peruukin ja nukke ei koskaan uutta tukkakuontaloa. Sillä on nimittäin ollut siitä lähtien rättiturpaani vaan päässä. Enpä ota kuitenkaan liikaa kunniaa ittelle, kyllä Saana näki kovasti vaivaa kasvomaalaamisien ja vaatteiden kanssa, että kaikki kunnia kuitenkin hälle. Oli vaan niin ikimuistoinen peruukinhankinta reissu. Pellekuvaa ei nyt valitettavasti löytynyt tähän.

 

254355.jpg

Jari Jingshan Villan kävelykadulla ja taustalla näkyy kotohuushollia aidan takaa mäellä. Banaanipuuthan pilkistääkin sopivasti, jotka oli joskus toiseltapuolen kuvassa. Eetun makuuhuoneen ikkunaa näkyy nurkassa. Samallakohdin on Saanan huone justiinsa alapuolella. 

Koulussa on tulossa lomaviikko. Jari on tilannut meille ensimmäisen "perheloma rannoille" matkan. Lähdemme viikonlopulla 5 pvä.n reissulle Thaimaahan. Pukettiin. Vähäkös täs jänskättää, mehän ei olla oltu sitte ikinä vielä moista reissua missään, niinkuin siis ulkomailla ja aurinkorannoilla. Kerta on siis ensimmäinen. Toivotaan, että hyvin menee koko reissu kaikkine kuvioineen. Ja että lämpöä ja keliä olis sillee sopivasti eikä mahottomasti.

Talvea valkeaa sinne kotisuomeen! Lämpöösin ajatuksin teitä kaivataan harva se päivä! Milloin mistäkin asiasta, tavarasta tai vain tuoksusta tulee ihmiset tai paikat mieleen. Laitoin Peikonlehden kasvamaan yhteen ikkunalaatikkoon, ku tuli niin Raili-äitee mieleen ku peikonlehden näin........