Meille on sattunut pikku vahinkoja.

Ensin minä hukkasin kauppareissulta tullessa kukkaron. Joko minulta  se käännettiin tai putosi taksiin.Taksia en maksanut kukkarosta käsin, vaan laukun sivutaskusta. Eli on ihan mahdollista, että oma moka tai sitte ei. No onneksi se sattui kotiin tullessa, ja perinteisestihän silloin on aina rahat jo vähissä. Siis ei rahallista harmitusta, mutta itse kukkaro oli hyvä kaikkine lasten koulukuvatarroineen. Harmitus sikäli. Ja jotenkin olotila oli tapauksesta johtuen "loukkaantunut".

Toinen isompi harmitus sattui ihan kotona. Meillä oli täs yks keskiviikko kovasti hulinaa. Sattui veropesu ja huonekalujen toimitus samalle päivälle( Tämä on se moka). Minulla oli talossa liikaa ulkopuolista väkeä samaan aikaan. Kaikkea ja kaikkia ei saanut kytättyä koko aikaa. Pari naista liikkui pitkin taloa ripustaen verhoja ikkunoille, ja samaan aikaan 3 miestä kokosivat sohvia ja tv-tasoa yläkerrassa. Parin päivän kuluttua Saana kyseli digikameran perään. Oli vasta hankittu uusi ja vähä parempiku vanhamme. No eihän sitä sitte mistään löytynyt. Viimeksi Saana oli siirtänyt kuvia koneeseen yläkerrassa ja nyt kameraa ei mistään. Oli lähtenyt siis koneen kyljestä jonkun matkaan, mutta kenen???????? vaikia syyttää jotain tiettyä ku mahdollisuuksia on 5 ellei autokuskin laskien jopa 6. Ei saa pääsätää vierasta väkee liikaa taloon, mutta mäkin ku olin niin onnellinen, että vihdoin ne kalusteet tulee. Ja vihdoinkin saadaan verhot pesulaan. Ne vaan sattu samalle päivälle. Onneksi jäi laturi kamerasta, ku vanhan kameran laturi jäi kemijärvelle ja siksi jouduimmekin jo sen uuden kameran laittamaan. Nyt on kuitenkin se vanha kamera ja uus laturi. Oppia ikä kaikki.

Mukavampiin juttuihin. Saana lähtee kouluporukan kans torstaina Pekingin lähelle (Tianjing tms.?) lentäen lentopallo turneeseen. Pääsee näkemään vähä toisenmoista Kiinaa. Onhan se varmasti pohjoisen ero suuri tähän eteläiseen . Ja pääsee eroon meistä muista hetkeksi, se varmasti myös hyvin tärkeää.

Jari aikoo viettää kesälomapäiviä  tällä viikolla. Eetulla on syyslomaa ja voivat tehdä jotain siten yhdessä. Suunnittelivat vuoripatikointia. Jari on hankkinut jotkut ulkoilu kengät (kovan etsinnän ja sovittelun  tuloksena), mutta mulle ei vielä ole löytynyt. Lienee lähes mahdoton tehtävä. Olis kuitenkin pitänyt ne huonohkot umbrot pakata kotoa mukaan, että jotkut ees alkuun. Hong kongista kuulemma löytyy "isokenkääsille", niin kuin nuo kaverit vitsailevat. Ja eihän mulla iso pituurelta, mutta ku niin pulleva eli rintava.En tierä  koska sitte Hong kongiin? Meidän ei tarvinnu sitä toista reissua lähtee viisumeiden takia käymään nyt, kun Jari sai työluvan kuntoon.Passit on nyt sillä reissulla, ja toivomme kovasti et palauttavat keskiviikkoon mennessä. Se Saanankin reissu on jo torstaina. Ja kivahan meidän muidenkin olis nyt tehdä edes jonkumoista ,ees lyhyttä matkaa jonnekkin. Kahden tunnin matkustuksen päässäkin on jo joitain kivoja kohteita. ( Ei sillä, etteikö täällä paikallisessakin kaupungissa ole kaikki vielä näkemättä). 

Kampaajalla, hierojalla ja manikyyris on käyty. Hyviä kokemuksia. Kampaajalla kuuluu aina palveluun pää-, niska-, hartia- ja käsivarsihieronnatkin. Vaikka vain pesun kävis tahtomas niin hyvä hoito tulee. Ja omien värilootien kans saa mennä värjäykseen, mikä ei kyllä suomes onnistuusi. Eikä hinnankiroissa. Jarilla oli tehty kasvohierontakin.Eetua ei ole vielä saatu parturiin, mutta ehkäpä tas piahkoin kuitenkin. Hierojalla käydessä sain kyllä niin kipiää, ku kipiänä paikat kerran on. Jalat tahtoo olla pahin säryn kohde. Hankin nyt sisälipsuttimiksi sellaaset, jotka vähä tukis jalkakaarta, ettei avojaloin koko aikaa. Tahtoo vaan helposti olla kengättä ku tämä on tätä jatkuvaa kesää. Pitäisi täs paikallinen talvi alata pikkuhiljaa (= meidän kesä suomes). Kaupat laittaa pitkähihaista ja fleeceä tarjolle. Paikalliset alkaa paleleen vissiin. 

Banaanit jo aika kypsiä. Eetu maistoi ja tuumas: " pahaa ku lanttu!" Johon Saana: "Et taida ees tietää mille lanttu maistuu?"